Op deze pagina is mijn CV te zien, te beginnen met een korte samenvatting over mijn geschiedenis en hoe ik gekomen ben tot waar ik nu sta. Als kind ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in de techniek. Mijn favoriete speelgoed was dan ook uiteraard (technisch) LEGO en daar kon ik mij eindeloos mee vermaken. Eenmaal op de universiteit leek industrieel ontwerpen de perfecte studie voor mij, omdat dit technische kennis combineert met ontwerpen. Ik heb mijn Bachelor IO met veel plezier afgemaakt maar toch leek er iets te missen, gedurende mijn studie trok ik juist steeds meer naar het technische vakgebied en dan met name wiskunde, mechanica en dynamica.

Gedurende mijn schakeljaar naar Werktuigbouwkunde werd ik steeds geïnteresseerder in het begrijpen van de wereld en het beschrijven van de wereld in formules. Het enige wat ik nog niet wist, is hoe je de (dynamische) wereld kan manipuleren met formules. Totdat ik de master Control Engineering aan de TU Delft ging doen, daar heb ik precies dit geleerd hoe je dit kan doen en daar heb ik nog steeds veel plezier van.

1999 – 2005:
VWO op het NSG (Nijmeegse scholengemeenschap Groenewoud)

September 2005 – Augustus 2007:
Bachelor Werktuigbouwkunde @ TU Delft

September 2007 – August 2010:
Bachelor Industrieel Ontwerpen @ TU Delft

September 2010 – Augustus 2011:
Schakeljaar van Industrieel Ontwerpen naar Werktuigbouwkunde @ TU Delft

Dit jaar is opgebouwd uit alle basisvakken van de Werktuigbouwkunde bachelor, zoals:
– Thermodynamica 1&2
– Dynamica 2
– Vloeistof dynamica
– Warmte- en stofoverdracht
– Materiaalkunde 2
– Systeem- en regeltechniek 2
– Niet-lineaire mechanica

September 2011 – Maart 2014:
Master Regeltechniek (Control Engineering), track van Werktuigbouwkunde @ TU Delft

De volgende vakken heb ik gevolgd in mijn master:
– Engineering dynamics
– Fuzzy logic and engineering applications
– Control theory
– Modeling and nonlinear systems theory
– System identification
– Mechatronic system design
– Control methods for robotics
– Knowledge based control
– Modern robotics
– Measurement in engineering
– Optimization in Systems & Control

Mei 2004 – November 2005:
Kok @ ‘t Hoogstraatje, Nijmegen

Tijdens mijn werk als kok heb ik geleerd hoe belangrijk het is om goed te plannen en samen te werken, om op die manier hoge kwaliteit te leveren, ook tijdens piekuren. Daarnaast kan ik nog steeds erg goed pannenkoeken bakken.

 

Augustus 2010 – December 2010:
Student Chauffeur @ Jeeves B.V.

Tijdens mijn baan als student schauffeur heb ik mijn communicatie en presentatie vaardigheden verder kunnen ontwikkelen. Deze baan stond in het teken van servicegerichtheid naar de klanten toe.

 

December 2012 – Mei 2013:
Student-assistent @ TU Delft, Industrieel Ontwerpen

In mijn baan als student-assistent heb ik studenten begeleid bij het maken van opdrachten en het voorbereiden voor tentamens van het vak TPO (Technische Product Optimalisatie). Hierbij hielp ik de studenten met het begrijpen van statica en mechanica, maar ook met basisprincipe van materiaaleigenschappen.

In praktijklessen kregen de studenten de kans om aan hun opdrachten te werken en ondertussen vragen te stellen over de opdrachten die ze aan het maken waren.

 

September 2014 – April 2015:
R&D Engineer @ Allseas Engineering B.V.

Bij Allseas heb ik gewerkt aan dynamische simulaties van het ‘Jacket Lift System’, onderdeel van ‘s werelds grootste kraanschip, de Pioneering Spirit. Tevens heb ik me bezig gehouden met complexe berekeningen om de hijsconfiguratie te bepalen.

 

Mei 2015 – Mei 2023:
Motion Control Engineer @ Ampelmann Operations B.V.

Bij deze baan werkte ik aan de software en hardware van de Ampelmann systemen. Ampelmann ontwikkelt bewegingscompenserende platforms welke het mogelijk maken om veilig van een schip over te steken naar een windmolen of een boorplatform.

Als Motion Control Engineer werkte ik voornamelijk in kleine teams aan het ontwikkelen en testen van systemen en controllers. Een deel van het werk zit in in het ontwikkelen van nieuwe (elektrische) systemen, zoals de L-type v4 waar ik in 2018 aan heb gewerkt. Een ander deel van het werk zit in het onderhoud en verbetering van de huidige vloot, welk tot nu toe voornamelijk nog uit hydraulische systemen bestaat.

Daarnaast heb ik regelmatig inhouden cursussen gegeven en begeleidde ik met regelmaat afstudeerders op verschillende (technische) onderwerpen. Ook was ik actief als BHV-er.

 

Maart 2024 – Heden:
Docent en onderzoeker embedded systems @ Hogeschool van Amsterdam

Het werd tijd voor een nieuwe richting in mijn carrière. Ik wil iets doen met maatschappelijke impact en iets wat goed past bij mijn interesses: Robotica, programmeren en microcontrollers, welke perfect samenkomen in de richting van embedded systems.

Als docent aan de HvA geef ik les in de vakken ‘Microcontrollers en Programmeren’ en ‘Interfacing’. Daarnaast begeleid ik het hele jaar door projectgroepen in de verschillende eerstejaars projecten. Ik doet dit met veel plezier en leer zelf ook veel over het vakgebied.

Ik speel verschillende muziekinstrumenten: Piano, contrabas en basgitaar. Daarnaast hou ik van fietsen, wandelen en hardlopen en wat ik het liefst die is creëren en mensen inspireren. Enkele voorbeelden van mijn creaties zijn de Meccano Lamp en de Inverted Pendulum.

Programmeer software
MATLAB/Simulink
Simatic S7
Siemens Starter
Wincc Flex
C/Arduino
Python
LaTeX

Andere software
Microsoft office
Indesign
Illustrator
Photoshop
Solidworks

Andere vaardigheden
Nederlandse taal (Primaire taal)
Engelse taal (Academisch)
Hazard Identification
FMECA (Failure Mode Effects and Criticality Analysis)
EHBO (Bedrijfshulpverlening)